Behandling

Nedenstående giver et lille overblik over de typer af behandlinger og den type coaching, jeg faciliterer. Først finder du en gruppe af mennesker, som jeg har stor erfaring med at hjælpe, nemlig personer med spiseforstyrrelser. Det er primært anorexi, som jeg har gode resultater med. Længere nede er der beskrivelse af de andre muligheder, jeg tilbyder.

Er du i tvivl om noget, så er du velkommen til at skrive og spørger, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

SPISEFORSTYRRELSER: ( primært anorexi)

I mange år kørte jeg selvhjælpegrupper for personer med spiseforstyrrelser samt havde egen klinik  ligeledes primært med fokus på piger med spiseforstyrrelser. De var/er kommet så langt væk fra oplevelsen af egen krop, at de ikke længere ser, ej heller mærker det, vi andre kan se og mærke rent fysisk. Derudover har de fleste en jernvilje og et meget stærkt intellekt, hvilket betyder, at de samtalemæssigt godt kan gebærde sig og sige det, som de tror, man gerne vil høre. Men det er sjældent, at samtale alenen kan få dem ud på den anden side.                                                                       Her giver kommunikationen med kroppen – en helt anden mulighed. Og det gør den for rigtig manges vedkommende stadigvæk – uanset om det hedder spiseforstyrrelse, stress, angst, ondt her og der, træthed, tristhed, nysgerrighed, udvikling eller andet.

Spiseforstyrrelsesområdet er et relativt krævende felt at være i.  Når ens overbevisninger,  tolkning af livet og det der fylder i livet har fået så godt og grundigt fat i én, som det har med en spiseforstyrrelse, så tager det tid at ændre på. Det betød og betyder, at jeg skal være der i mange måneder, og i nogle tilfælde længere tid.  Så efter mange år holdte jeg en lang pause, da jeg begyndte at rejse meget.

Jeg har i de senere år været i gang med at hjælpe blandt andet den gruppe af mennesker  igen. Jeg har, siden min forringe klinik, fået en del mere brugbar viden, også når det kommer til spiseforstyrrelser. Jeg har blandt andet studeret Tony Robbins og familieterapeut Cloé Madanes Coaching, og det har i den grad givet mig mulighed for langt hurtigere at kunne gennemskue, hvad der egentlig bliver sagt og ønsket, under den adfærd som spiseforstyrrelsen giver.  For mig handler det primært om, at give dem deres livsappetit tilbage. Få lukket op for flere muligheder til at få deres grundlæggende behov opfyldt, komme tilbage i kroppen og turde mærke livet og de følelser der er. Det sker gennem en blanding af samtale- og kropsterapi.

Jeg arbejder primært med den person, der har spiseforstyrrelsen. Jeg kan dog godt inddrage familien til samtaler også (med alles  accept selvfølgelig). Dels for at at få flere vinkler, dels for at formidle, hvad det egentlig er, personen søger.

Er personen meget tynd, kan det muligvis være en god ide, at få koblet enten Næstved eller Roskilde hospital på også, mht. kosten, (eller en kostvejleder). Jeg har dog oplevet at det, når det står alene, ikke altid lykkedes for personen at tage de kilo på, som omgivelserne ønsker. Enten kommer de til at gå genenm livet i  en stor vægtmæssig rutchetur, eller også taber de det hele igen lige bag efter, fordi de ikke får sig selv med.

Der er meget og sige, når det kommer til behandling af spiseforstyrrelser og et tilfælde ligner ikke det andet. De er lige så forskellige som alle andre. Der er ikke én måde at køre forløbene på. Men du/I er altid velkommen til at skrive og booke en gratis tid til en indledende samtale. Det kan blive et langt forløb, specielt hvis det har stået på længe, og det er afgørende, at tilliden og trygheden er der.

ANDRE MULIGHEDER – BEHANDLING OG COACHING

Jeg arbejder  desuden med mennesker i alle aldre, der f.eks. gerne vil opnå mere glæde, velvære, indsigt og bevidsthed ved at:

 • Udvikle sig
 • Forstå hvilke mønstre krop og sind har lagret.
 • Opleve en større sammenhæng mellem krop og sind
 • Opløse angst og stress
 • Frigøre flere muligheder
 • Få hjælp til en mere optimal vejrtrækning
 • Have en større kropslig og sindsmæssig opmærksomhed
 • Mærke den følelsesstruktur der kan sidde i energien/ cellerne.
 • Øge bevidstheden
 • Mærke egne grænser
 • Komme tættere på, hvad der eventuelt kan gemme sig af hukommelse bag de kropslige og sindsmæssige symptomer og udtryksformere
 • Bruge dine livsoplevelser til at styrke livskraften fremfor at reducere den.
 • Større egenkærlighed og værdsættelse af dig selv
 • Styrke følelsen af “hjemme” inden i, fremfor via ydre omstændigheder.

Jeg tilbyder dig en mulighed for at være mere tilstede i din egen krop og med dine egne processer. Mit job er at hjælpe dig til at komme til stede og være med i processen, så de spændinger og følelser, som har sat sig gennem et liv, kan bliver afviklet indefra. Det helt fysiske kombinerer jeg med forskellig former for energiarbejde.

Ud over blandt andet at få informationer fra  dine fysiske bevægemønstre, din tonus (spændingstilstand), dit fokus, din tale og din kropsholdning, er jeg gennem årene blevet i stand til bedre at mærke, hvad der ligger af følelser og energistrukturer i muskulaturen rundt omkring i kroppen. Hvad den “siger”. Hvad den har behov for.

Det, jeg gerne vil give dig, er et trygt sted at mærke ind i egen processer, følelser og mønstre og sammen finde frem til, hvad der vil fungere endnu bedre på nuværende tidspunkt. 

Vi kan ikke altid vide ting med vores sind, og jeg har derfor ikke et koncept, jeg sælger. Hver vej er forskellig. Hvis du gerne vil udforske en vej, der for dig kan være mere optimal, så arbejder vi sammen om det, så den du egentlig er og gerne vil være, står tydeligere frem. 

I min anden bog, Heart Technique, en genvej til et åbent hjerte, kommer der i kapitlet: Din sjæl hjælper dig, en beskrivelse af, hvordan min datters celler gemte energistrukturer helt tilbage fra jeg var gravid med hende, og hvordan det kom til udtryk mange år efter. Det er den type af energi, jeg ofte mærker og arbejder mere med nu.

Så det korte af det lange er, at hvis du ønsker ren massage, så er det ikke mig, du skal opsøge.

Men har du lyst til at kommunikere dybere med din krop og få løsnet op indefra og ud, samt være bevidst med i processen, så kan du trygt komme.

Jeg modtog en mail fra en ualmindelig modig klient, som jeg havde i behandling over et længere forløb. 

Alt det nedenstående kunne ikke være sket, havde det ikke været for hendes ægte ønske om at heale, give slip på det gamle og dybt ønske noget nyt. Det har ikke været et “blidt” forløb, hun har været igennem. Det er ganske enkelt ikke muligt, hvis noget gammelt og sårbart skal op til overfladen og erkendes og mærkes, for at man kan give slip. Hun har grinet, og hun har grædt, hun har rystet og nærmest haft svært ved at trække vejret i mindre perioder. Hun har klappet sig selv på skuldrene over alt det smukke, der kom frem samt over hendes mod, og hvad det gav hende. Hun har “banket med puder” – Hun har danset, og hun har stirret tomt ind i væggen. 

Jeg fik også muligheden for igen at iagttage endnu et sinds endeløse søgen efter fejl: ikke god nok, rigtig nok, sød nok etc.  Følelser af at det går for langsomt, at det er to skridt frem og tre tilbage… uden at der var hold i det. 

Jeg kunne iagttage det, fordi jeg har iagttaget det i min eget sind samt utallige  andres ord og kropsholdning, gennem mange år. 

Hun rykkede (rykker) hele tiden i forståelse, i mod, i indsigt, i evnen til at sige til og fra, i evnen til at mærke egne grænser, til at tolke sin virkelighed ud fra en vinkel, der gav og giver styrke og livsenergi og ikke tog og tager den fra hende.

Og nej, der er ikke et endeligt mål, vi skal nå – ikke en endestation, hvor vi blot kan læne os tilbage og nyde livet – men det, vi kan gøre, og som hun valgte at gøre, er, at komme mere hen mod det sted i sig selv, hvor hun /vi åbent, ærligt og fuldt bevidst kan nyde den rejse gennem livet, som bliver hende /os givet.

 

Du kan læse hendes beskrivelse under fanen: Udtagelser ( B/ Kvinde 50 år) Her vil du også kunne se andre.