Psykomotorik

De fleste har indset, at krop og psyke er en del af samme helhed. De tanker vi tænker og de følelser vi har, påvirker kroppens funktion og lagers i kroppens hukommelse. F.eks stress, angst, følelser af mindreværd og magteløshed eller uhensigtsmæssige bevægemønstre, kan med tiden sætte sig godt fast i din krop.

Det er for mig at se yderst vigtigt, at vi skoler vores krop og bevidsthed til, i første omgang i perioder, at opnå så dyb hvile og afspænding, så vi kan frigive de ressourcer, der ligger under angst, stress, og spændinger.

Hvis vi generelt lever et liv, hvor vi kun sjældent er fuldt til stede og derfor har svært ved at mærke, hvornår grænsen er nået, så skaber vi ikke blot en masse kropslige symptomer, som f.eks hovedpine, smerter, ryg-skulder problemer mm. Psykiske bliver vi ligeledes overbelastet, hvilket kan resultere i  rastløshed, vrede, irritation etc.

Står det på i længere tid, kan en mere voldsom overbelastning af nervesystemet finde sted, som så igen trækker os længere ind i den dårlige spiral, med evt manglende nattesøvn, fordøjelses-problemer, uro, kroniske spændinger, stress, depression, sygemeldinger. mm

Vi står i en virkelighed, hvor vi hele tiden bliver påvirket  og styret udefra både på jobbet og i fritiden.Det gør, at vi nemt får lært at overhøre egen krop, følelser og fornemmelser. Det kan virke effektivt på kort sigt, men på langt sigt bliver prisen for høj.

Hele mit arbejde med psykomotorik drejer sig om at undervise i hjælp til selvhjælp. Uanset om det er gennem undervisning, kropsarbejde, samtale, meditative og visualiserende øvelser eller behandling. Sigtet er, at give folk redskaber til at skabe et bedre liv med mere velvære, større bevidsthed, færre smerter og mindre sygdom.

Jeg er uddannet i afspænding og psykomotorik 1990-93 på Ingrid Prahms seminarium, Hellerup, samt medlem af DAP ( Danske Afspændings-pædagoger )