Udtagelser

Behandling

Kære Mette

Hermed et par ord om mine oplevelser.

Jeg oplever en tillid og tryghed ved dig, som det mest afgørende for at jeg tør åbne mig. En oplevelse af at alt det som kroppen har lagret af gamle oplevelser gennem alle årene, via dine hænder løsner sig eller, får mere plads. At de forskellige steder i kroppen har et navn – en situation – en følelse – en reaktion – en oplevelse – en tid, og du sætter ord på det, du får, erkender og mærker, når du rører et sted på kroppen, og det hænger sammen med den oplevelse, jeg selv har. 

Det er en udvidet terapiform hvor kroppen er meget mere en del af processen. Det kan både opleves behageligt og ubehageligt, men med tiden og erfaring samt støtte, og vejledning fra dig, giver det en større accept, at være i det der er uden at dømme rigtig eller forkert. 

Det kræver øvelse/tålmodighed. Kroppen har sit eget sprog, og det oversætter du på en måde, der gør, at jeg bedre forstår det. Jeg er blevet meget mere bevidst om min krop,. Både når det gælder om at mærke efter, hvordan den har det, komme hjem igen, være tilstede og turde være i de forskellige følelser, give dem plads og give slip igen. 

Det har indimellem været voldsomt at “genopleve” oplevelsen/følelsen, men over tid har det givet plads til nyt liv, og du har været en tryg livline i de svære perioder. Du er rigtig god til at sætte ord på, hvad der sker i kroppen og i ens livsmønster, hvorfor man reagerer som man gør, hvad man kan gøre anderledes, at blive bevidst om gamle overbevisninger og øve sig i at give slip. Blive bevidst om nye og mere konstruktive overbevisninger. 

Jeg er meget mere i kontakt med mig selv med noget mere selvomsorg og venlighed, og jeg er mere tilstede i det, der er. 

Sammen heler vi kroppen, der hvor den er klar til det.

Det er hvad jeg lige nu har i tankerne.

Hilsen B / Kvinde 50 år

Holdundervisning / Optimer din vejrtrækning.

Da jeg så Mettes tilbud om undervisning i vejrtrækning, vidste jeg bare, at det skulle jeg prøve. Jeg har tidligere gået til sangundervisning, og der fik jeg lært at trække vejret ned i maven. Det gav en ro, som jeg havde glæde af i årene frem.

På et tidspunkt fik jeg svært ved at trække vejret ned i maven og få ro på. Jeg havde ofte hovedpine, som jeg var nødt til at tage både hovedpinepiller og smertestillende for. Den ene slags piller alene var ikke nok. Hvis jeg lod være med at tage pillerne, blev det bare værre og værre. Jeg fik kvalme og var nødt til at lægge mig. Jeg tror, mange kender til den slags hovedpine. Jeg havde blot ikke lyst til at sluge piller for at kunne komme videre.

Da jeg begyndte at gå til undervisning i bevidst vejrtrækning hos Mette, forsvandt hovedpinen, og jeg havde ikke behov for pillerne. Samtidig havde jeg en oplevelse af, at jeg kom tættere på mig selv. Jeg fik øjnene op for, hvor meget min krop kan. Og jeg blev klar over, at den måde, jeg havde lært at trække vejret på, var en god start, men der var meget mere at lære.

Mette har en rigtig behagelig måde at undervise på. Alle bliver mødt der, hvor de er. Der er ikke noget præstationskrav, blot en varm opfordring til selv at mærke efter. Det hele forbinder sig nemt med dagligdagen og er let at bruge.

Hilsen H.

Kommentarer om undervisningen:

  • “Jeg sov som en baby, efter jeg havde være her.”
  • “Jeg har ikke brugt en massør, efter jeg er startet.”
  • “Jeg har gået til yoga i rigtig mange år, og min krop kender nu de stræk. Det her er helt anderledes, og jeg mærker min ryg på en helt ny måde. Det er en super kombination.’”
  • “Jeg har aldrig været så bevidst om min vejrtrækning.”
  • “Man burde gå to gange om ugen – Det er så dejligt.”
  • “Min lænd har det meget bedre.”