Udtagelser

Behandling

Kære Mette

Hermed et par ord om mine oplevelser.

Jeg oplever en tillid og tryghed ved dig, som det mest afgørende for at jeg tør åbne mig. En oplevelse af at alt det som kroppen har lagret af gamle oplevelser gennem alle årene, via dine hænder løsner sig eller, får mere plads. At de forskellige steder i kroppen har et navn – en situation – en følelse – en reaktion – en oplevelse – en tid, og du sætter ord på det, du får, erkender og mærker, når du rører et sted på kroppen, og det hænger sammen med den oplevelse, jeg selv har. 

Det er en udvidet terapiform hvor kroppen er meget mere en del af processen. Det kan både opleves behageligt og ubehageligt, men med tiden og erfaring samt støtte, og vejledning fra dig, giver det en større accept, at være i det der er uden at dømme rigtig eller forkert. 

Det kræver øvelse/tålmodighed. Kroppen har sit eget sprog, og det oversætter du på en måde, der gør, at jeg bedre forstår det. Jeg er blevet meget mere bevidst om min krop,. Både når det gælder om at mærke efter, hvordan den har det, komme hjem igen, være tilstede og turde være i de forskellige følelser, give dem plads og give slip igen. 

Det har indimellem været voldsomt at “genopleve” oplevelsen/følelsen, men over tid har det givet plads til nyt liv, og du har været en tryg livline i de svære perioder. Du er rigtig god til at sætte ord på, hvad der sker i kroppen og i ens livsmønster, hvorfor man reagerer som man gør, hvad man kan gøre anderledes, at blive bevidst om gamle overbevisninger og øve sig i at give slip. Blive bevidst om nye og mere konstruktive overbevisninger. 

Jeg er meget mere i kontakt med mig selv med noget mere selvomsorg og venlighed, og jeg er mere tilstede i det, der er. 

Sammen heler vi kroppen, der hvor den er klar til det.

Det er hvad jeg lige nu har i tankerne.

Hilsen B / Kvinde 50 år.

Noget andet end jeg troede.

Dette er en lille fortælling om, hvordan nogle meget konkrete fysiske gener, kan vise sig at være en hilsen fra en farmor, der har været i andre verdner i mange, mange år.

Mette er et sandt mirakel, hun ved det ikke altid selv, og man ved aldrig helt, hvad der sker, når du ”giver” din krop,  dit sind og din sjæl i hendes varetægt. MEN én ting du kan være 100% sikker på ER: at hun altid bringer dig det, der er bedste for dig, på det givne tidspunkt.

Her kommer fortællingen:

Jeg havde gennem længere tid (flere år), været generet af en spænding oppe ved mit højre skulderblad, jeg havde lavet øvelser, (skal nævnes, jeg ved temmelig meget om kroppen) – været flittig med stræk, og opmærksomhed på arbejdsstillinger. Jeg havde fået akupunktur,  massage, været til fys. osv… osv….

Egentlig havde jeg besluttet, jeg måtte leve med det, hvilket jeg også sagtens kunne.

… jeg kommer så hos Mette for at pleje egenomsorg og skal have en kropsbehandling. Jeg nævner det med min spænding ved mit skulderblad.

Hun går i gang, og hverken hende eller jeg tænker synderligt over min lille gene. 

Da hun med sine fortryllende hænder er oppe i det område, siger Mette: ”her virker det som om, der sidder en gammel energi, fra du var helt lille. En energi , du har taget ind og som ikke var helt ”ren”. En angst/frygt fra en anden”, og med det samme siger jeg ud af det blå, ”det er min farmor”. 

Min farmor døde 3 måneder efter jeg blev født for mange år siden. Det eneste minde, jeg har om  hende og mig, er et billede, hvor jeg ligger i hendes arme med min højre side ind mod hende. 

Nu kan man jo fortolke døre op og stolper ned, men efterfølgende finder jeg et brev, min farmor har skrevet i forbindelse med min ankomst til verden, hvor hun er glad, især på min fars vegne, og også på egne. 

Hun skriver i brevet:

 ”Han gik op og ned af gulvet, og fortabte sig i fremtidsdrømme, jeg bad en lille bøn for ham og hans lille verden….. ” og hun slutter sin sætning med ”Og livet er jo grusomt”

Gad vide om et nyfødt barn kan mærke den smerte, når det bliver båret, og gad vide om, det kan sætte sig som en spænding i kroppen på barnet – som forsvar.

Ja, det kan vi jo alle sammen tænke lidt over.

Fakta er, at min spænding forsvandt den dag, og den har ikke været der siden.

SÅ Mette kan hjælpe dig med, at fremkalde det, du ikke selv ved. Hun er din fødselshjælper, og nogen bedre jordemoder kan du ikke få.

Anne Mette L. Kihl

Holdundervisning / Optimer din vejrtrækning.

Da jeg så Mettes tilbud om undervisning i vejrtrækning, vidste jeg bare, at det skulle jeg prøve. Jeg har tidligere gået til sangundervisning, og der fik jeg lært at trække vejret ned i maven. Det gav en ro, som jeg havde glæde af i årene frem.

På et tidspunkt fik jeg svært ved at trække vejret ned i maven og få ro på. Jeg havde ofte hovedpine, som jeg var nødt til at tage både hovedpinepiller og smertestillende for. Den ene slags piller alene var ikke nok. Hvis jeg lod være med at tage pillerne, blev det bare værre og værre. Jeg fik kvalme og var nødt til at lægge mig. Jeg tror, mange kender til den slags hovedpine. Jeg havde blot ikke lyst til at sluge piller for at kunne komme videre.

Da jeg begyndte at gå til undervisning i bevidst vejrtrækning hos Mette, forsvandt hovedpinen, og jeg havde ikke behov for pillerne. Samtidig havde jeg en oplevelse af, at jeg kom tættere på mig selv. Jeg fik øjnene op for, hvor meget min krop kan. Og jeg blev klar over, at den måde, jeg havde lært at trække vejret på, var en god start, men der var meget mere at lære.

Mette har en rigtig behagelig måde at undervise på. Alle bliver mødt der, hvor de er. Der er ikke noget præstationskrav, blot en varm opfordring til selv at mærke efter. Det hele forbinder sig nemt med dagligdagen og er let at bruge.

Hilsen H.

Kommentarer om undervisningen:

  • “Jeg sov som en baby, efter jeg havde være her.”
  • “Jeg har ikke brugt en massør, efter jeg er startet.”
  • “Jeg har gået til yoga i rigtig mange år, og min krop kender nu de stræk. Det her er helt anderledes, og jeg mærker min ryg på en helt ny måde. Det er en super kombination.’”
  • “Jeg har aldrig været så bevidst om min vejrtrækning.”
  • “Man burde gå to gange om ugen – Det er så dejligt.”
  • “Min lænd har det meget bedre.”