Forside

Velkommen til Heart Technique® hjemmeside, hvor du kan få støtte og vejledning til at forstå samspillet mellem krop, sind, følelser og sjæl. 

Det Bevidste Liv er kodeordet for alt det, du finder på denne hjemmeside. Det Bevidste Liv handler om en bevidst holistisk tilgang til din krop og til dit liv. Jeg arbejder/underviser ud fra forskellige vinkler, som indebærer en kombination af følgende indgange:

Bevidst tilgang: Jeg tager udgangspunkt i mine uddannelser som Afspændingpædagog/ Psykomotorisk træner samt Bodynamic Foundation træning.  Du er aktivt og bevidst med hele vejen, uanset om det er træning, behandling på brisk, samtale m.m. Uden bevidsthed sker der ikke nogen ændring. Når du lægger dig til at sove eller blot tager en lur på sofaen, så vågner du med de samme grundspændinger. Jeg ynder altid at sige, at vi selv (ubevidst) har ansat vores spændinger og at vi selv er nødt til at fyre dem. Det bliver de kun ved en bevidst/opmærksom tilgang. Formålet, med undervisningen/ behandlingen, er, at give dig værktøjer til at øge din opmærksomhed på egen krop, herunder vejrtrækning og bindevæv, egne tanker, følelser, handlinger og kropslige fornemmelser. Det er en holistisk tilgang som sikre det bedste resultat. 

Kroppen er vores fysiske fundament og hjem her på jorden. Den er mere end blot en mekanisk enhed. Kroppen er et levende system, der er forbundet med vores sind og sjæl. Kroppen gemmer på vores oplevelser og følelser. Den måde din muskler er bygget op på, rummer en historie. I alle kroppe finder vi underspændt og overspændt muskulatur. Det kan komme af uhensigtsmæssige vaner og brug af kroppen og det kan komme fra tidspunkter, hvor vi har givet op og tidspunkter i vores tidlige liv, hvor vi har måtte tage os mere sammen end godt var. Det kan sætte sig som psykiske og fysiske ubalancer (ondt i hovedet, ryg, for mage spændinger, dårlig skulder, begrænsninger etc).  At være opmærksom på, og i  kontakt med, vores krop er essentielt for at slippe uhensigtsmæssige vaner og mønstre, overbelastning og slid.

Undervisning og behandling i kropsbevidsthed fokuserer på at hjælpe dig med at genopdage den sunde forbindelse til kroppen. Gennem strukturerede øvelser og teoretisk undervisning lærer du at lytte til og forstå kroppens signaler. Dette omfatter blandt andet træning i afspænding, psykomotoriske øvelser og teknikker til at frigøre spændinger og genoprette balancen mellem krop og sind.

Samtale: Samtalen bruges, når behovet er der. Det er en vejledning/undervisning som jeg inkluderer for at støtte, undervise og vejlede dig. Det er afgørende, at vi finder den måde, der fungerer for dig, så du  kommer derhen, hvor du gerne vil hen.

Arbejdet med spiseforstyrrelser : Langt størstedelen af mine klienter kommer med spiseforstyrrelser.

Mine forcer inden for det område ligger i, at jeg som teenager  selv brugte anorexi,  som et forsøg på at navigerer igennem, livsomstændigheder, som jeg havde svært ved at håndterer. Så langt de fleste tilstande har jeg selv oplevet.

Jeg har haft klinik i Kolding, men hjælp til spiseforstyrrelser og arbejdede i Kolding Selvhjælp med selv samme.

Jeg har arbejdet som folkeskolelærer og har derigennem  en stor forståelse for hvad unde mennesker gennemgår.

Jeg kan, i behandlingen, skifte mellem krop, samtale og undervisning. Nogle gange kan kroppen huske, det sindet ikke kan – og omvendt. Og lige nøjagtigt med spiseforstyrrelser, er det afgørende, at komme ned i kroppen igen, så der er et indre navigationssystem og læne sig ind i. En spiseforstyrrelse bliver yderst sjældent løst udelukkende via hovedet.

Undervisning i Meditation/ Heart Technique er undervisning i en praksis, der hjælper dig med at træne din bevidsthed og dit nærvær.  Meditation kan fysisk bidrage til at sænke blodtrykket, berolige sindet, øger koncentrationen, reducere inflammation, styrke immunsystemet. Det aktiverer dit parasympatiske nervesystem, så dine organer, herunder fordøjelsen, fungerer bedre samt øge din evne til at være til stede i  kroppen.

Med ønsket om en fantastisk dag.

Mette Bergmann.


Mette Bergmann
Grundlægger af Heart Technique®
Psykomotorisk terapeut, dap

Tilmeld nyhedsbrev